Schimbarea scutecului la bebeluși si nou născuți

Schimbarea scutecului la bebeluși si nou născuți

Aici veți învăța cum să stăpâniți arta delicată a schimbării scutecelor. Când schimbarea scutecului nu este o corvoadă, veți descoperi că atât dvs. cât și bebelușul dvs. vă puteți bucura de timpul petrecut împreună în această rutină zilnică. De-a lungul anilor am învățat multe despre scutecele pentru copii și am adunat câteva dintre cele mai bune sugestii chiar aici.

Totul la îndemâna

Majoritatea părinților sunt de acord că o zonă de schimbare bine definită face schimbarea  scutecului mai rapidă și mai ușoră. Păstrați la îndemână consumabilele esențiale (dar departe de bebeluș) pe rafturile din apropiere. Consumabilele esențiale includ: scutece, șervețele umede pentru copii și unguent de protecție a pielii.

Întrucât un copil preocupat este un copil care nu se mișcă și nu se zvârcolește, dă-i copilului ceva de privit în timp ce este schimbat - cum ar fi o oglindă incasabilă sau o imagine colorată. Mai târziu, când bebelușul este capabil să prindă obiecte, ține la îndemână jucăriile preferate. 

 

Ușor ca 1-2-3

Pasul 1 

Așezați-vă ușor copilul pe o suprafață plană și fermă. Desfaceți scutecul murdar și țineți ambele picioare ale bebelușului apucând ambele glezne cu o singură mână si ridicându-le. Îndepărtați scutecul murdar și curățați bine fundul bebelușului și în jurul tuturor cutelor cu șervețele pentru copii HUGGIES® și asigurați-vă că ștergeți fundul bebelușului din față în spate. 

Pasul 2 

Acum aplicați unguent de protecție a pielii sau cremă pentru scutec.

Pasul 3 

Apoi, glisați un scutec curat sub bebeluș, astfel încât elementele de fixare să fie în spate. Trageți scutecul în sus între picioarele bebelușului, asigurându-vă că este drept, astfel încât să se înfășoare uniform în jurul șoldurilor copilului. Apoi deschideți filele, așezați-le peste partea din față a scutecului și apăsați-le ferm în jos. Pentru o potrivire perfectă, fixați mai întâi partea cea mai apropiată de dvs. Apoi, rotiți bebelușul spre dvs. pentru a strânge și fixa cealaltă parte. Încercați să păstrați suprapunerea față și spate cât mai uniformă posibil, astfel încât scutecul să îmbrățișeze confortabil talia bebelușului. 

Dacă doriți să strângeți sau să reglați scutecul, pur și simplu ridicați elementele de fixare și repoziționați-le oriunde în fila specială „zona de aterizare”, care este adesea marcată de caractere colorate în apropierea vârfului taliei. Elementele de fixare de pe scutecele HUGGIES® se pot fixa și pot fi deschise și fixate din nou de câte ori este necesar. 

Notă de siguranță: Rețineți că și un copil nou-născut poate să se rostogolească de pe o masă de schimb. Așadar, fie folosește o masă de schimbat cu o curea, fie ține-te tot timpul cu o mână pe bebeluș.

Scaunele bebelușului

Majoritatea copiilor noi nascuți au între 1 și 10 scaune zilnic, iar scaunele lor sunt de obicei destul de moi. Pot trece săptămâni sau chiar luni înainte ca bebelușul dvs. să aibă scaune bine formate, pastoase. Dacă alăptați, nou-născutul dvs. poate avea un scaun la fiecare alăptare, iar scaunele vor fi probabil mult mai apoase decât cele ale unui bebeluș hrănit cu biberonul. Este posibil ca unii bebeluși să nu aibă scaune până la trei zile uneori - acest lucru nu este anormal. Dar dacă bebelușul dvs. are probleme cu împingerea scaunului afară sau trece mai mult de trei zile fără scaun, sunați imediat medicul dumneavoastră. 

De asemenea, trebuie să știți că bebelușii alăptați au de obicei scaune de o culoare gălbuie-verzuie, iar cele ale bebelușilor hrăniți cu biberonul tind să pară mai închise la culoare. Dacă observați o creștere a numărului de scaune ale bebelușului sau dacă observați o schimbare a culorii sau a mirosului, bebelușul dvs. poate avea un caz de diaree și trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră. 

Deoarece nou-născuții au scaune moi și frecvente, va trebui să vă asigurați că bebelușul poartă scutece cu elastic la picioare și talie. Vor oferi o fixare sigură pentru a ajuta la oprirea scurgerilor.

Erupțiile cutanate sau iritațiile la bebeluși

Chiar și după cea mai atentă schimbare a scutecului, poate apărea iritație în zona scutecului. Acest tip de iritație se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii întâlnite la bebeluși cu cea mai mare incidență la vârsta de 9-12 luni. Umezeala excesivă a pielii și expunerea prelungită la iritanții prezenți în urină și fecale pot duce la deteriorarea pielii, ducând la iritații și la apariția erupțiilor cutanate. În plus, amestecul de fecale cu urină duce la producerea de amoniac, ceea ce contribuie la creșterea pH-ului pielii, sporind potențialul de iritare. Astfel, este important ca în zona scutecului, pielea să fie menținută uscată și liberă de urină și reziduuri de fecale.

Medicii spun că menținerea unui copil uscat este cea mai bună modalitate de a preveni iritațiile pielii. Așa că verificați adesea scutecele și schimbați-le imediat ce prezintă cea mai mică urmă de umezeală. Scutecele foarte respirabile, cum ar fi HUGGIES®, pot ajuta la menținerea pielii uscate a bebelușului. Desigur, dacă bebelușul dumneavoastră are un caz ușor de iritație, aveți grijă să schimbați scutecele frecvent. Probabil medicul dumneavoastră vă va recomanda să aplicați un strat subțire de unguent de protecție sau vaselină pe zona afectată. 

De asemenea, multe mame raportează că lăsarea bebelușului fără scutec  timp de cel puțin 15 minute zilnic ajută adesea la calmarea iritațiilor. Desigur, dacă o erupție nu se vindecă în câteva zile, consultați-vă medicul.

 Geanta pentru scutece - o piesă esențială

Geanta pentru scutece este o piesă esențială ori de câte ori călătorești cu bebelușul tău. Puteți cumpăra o geantă pentru scutece sau puteți improviza cu ușurință una din aproape orice geanta spațioasă sau sac de nailon. 

Ce să împachetezi? Fiți pregătiți pentru orice, cu următoarele elemente esențiale care nu trebuie să lipsească din geantă: un pachet de șervețele pentru bebeluși HUGGIES®, mai multe scutece HUGGIES®, pungi de plastic pentru a pune scutecele murdare, orice cremă, sau unguent de protecție și sticlă  si recipient cu lapte praf necesare pentru mesele din mers. Nu uitați de o jucărie mică pentru a distrage atenția bebelușului în timp ce schimbați scutecul. Și alezele pentru schimb de unică folosință sunt perfecte pentru schimbări din mers. Îți protejează bebelușul de suprafețele nesalubre din toaletele publice și protejează podelele, covoarele și mobilierul din casele pe care le vizitezi.


Taguri:

Comentarii